Tegemoetkoming Vaste Lasten Q1, 2021

22 februari 2021- De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te helpen dekken.  

 Tegemoetkoming Vaste Lasten Q1, 2021

Wie komt in aanmerking? 

 • Bedrijven die meer dan 30% omzetverlies in het 1e kwartaal van 2021 vergeleken met het 1e kwartaal van 2019 door de coronacrisis. 
 • Bedrijven waarvan het aandeel vaste lasten minimaal 3.000 is 
 • In de TVL Q1 kunnen ook bedrijven die lagere vaste lasten (tot €1.500) hebben maar dit is nog niet goedgekeurd door de EU, dus bedrijven in deze categorie worden pas uitbetaald als dit wordt goedgekeurd. 
 • De TVL is beschikbaar voor mkb ondernemers, die hun bedrijf voor 15 maart 2020 inschreven in het Handelsregister van KVK. 

Wat is de compensatie? 

 • Van het aandeel vaste lasten wordt 85% gecompenseerd.  
 • Voor eet- en drinkgelegenheden is aan de hand van de SBI code een percentage vaste lasten bepaald van 25% over de omzet in Q1 van 2019. 
 • Voor hotels is aan de hand van de SBI code een percentage vaste lasten bepaald van 40% over de omzet in Q1 van 2019. 
 • De maximale tegemoetkoming is verhoogd naar 330.000 euro voor een mkb-bedrijf 
 • De initiele betaling van TVL Q1 zal gelijk zijn aan dat van TVL Q4, een gelijksoortig percentage van compensatie. Dit komt omdat de wijzigingen in de TVL regeling Europees moeten worden goedgekeurd en dat nog niet geregeld is. Het resterende bedrag van de 85% zal automatisch worden uitgekeerd zodra de toestemming is gegeven. 

Wanneer kan je het aanvragen? 

 • U kunt nu tot  30 april 2021 17:00 uur TVL Q1 2021 aanvragen. 

De TVL kan hier aangevraagd worden 

 

Wat heeft u nodig voor de TVL Q1 aanvraag? 

 • Identificatie: eHerkenning niveau 1 (of hoger) of DigiD. Als u DigiD gebruikt, moet u degene zijn die bij KVK geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf. 
 • KVK-nummer van uw onderneming (let op: niet het vestigingsnummer/RSIN). 
 • Uw contactgegevens: naam, telefoonnummer, e-mailadres. 
 • Het bankrekeningnummer dat op naam staat van uw onderneming. Heeft u een eenmanszaak en heeft u geen zakelijk bankrekeningnummer? Dan mag u uw privérekeningnummer doorgeven waarop de zakelijke transacties uit uw onderneming plaatsvinden.  
 • Welke omzetgegevens u nodig heeft, hangt af van de datum waarop u uw bedrijf voor het eerst inschreef in het Handelsregister van KVK. 

Heeft u uw bedrijf voor 1 januari 2019 voor het eerst ingeschreven in het Handelsregister van KVK? 

 • Als u omzetbelasting (btw) betaalt: pdf’s van de btw-aangiften van het 1e kwartaal van 2019 (Q1 2019, jan-mrt 2019). Als u de aangiften niet heeft, mag u ook een pdf van uw omzet over het 1e kwartaal van 2019 uit uw eigen boekhoudprogramma uploaden. Uw bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten duidelijk zichtbaar zijn. 
 • Als u geen omzetbelasting (btw) betaalt: een pdf van uw omzet over het 1e kwartaal van 2019 uit uw eigen boekhoudprogramma. Uw bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten duidelijk zichtbaar zijn. Als u deze niet heeft, mag u ook een pdf van de jaarrekening over 2019 uploaden. 

Heeft u uw bedrijf na 31 december 2018 en uiterlijk op 30 september 2019 voor het eerst ingeschreven? 

 • Als u omzetbelasting (btw) betaalt: pdf’s van de btw-aangiften van de eerste 3 volle maanden volgend op de maand waarin u bent gestart met uw bedrijf. Uw startdatum is de datum waarop u uw bedrijf voor het eerst inschreef in het Handelsregister van KVK. Als u de aangiften niet heeft, mag u ook een pdf van uw omzet in de eerste 3 volle maanden volgend op de maand waarin u bent gestart met uw bedrijf uit uw eigen boekhoudprogramma uploaden. Uw bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten duidelijk zichtbaar zijn. 
 • Als u geen omzetbelasting (btw) betaalt: een pdf van uw omzet over eerste 3 volle maanden na de start van uw bedrijf uit uw eigen boekhoudprogramma. Uw bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten duidelijk zichtbaar zijn. Als u deze niet heeft, mag u ook een pdf van de jaarrekening over 2019 uploaden. 

Heeft u uw bedrijf na 30 september 2019 en uiterlijk op 30 november 2019 

voor het eerst ingeschreven? 

 • Als u omzetbelasting (btw) betaalt: pdf’s van de btw-aangiften na de dag van de start van uw bedrijfUw startdatum is de datum waarop u uw bedrijf voor het eerst inschreef in het Handelsregister van KVK. Als u de aangiften niet heeft, mag u ook een pdf van uw omzet in de eerste 3 volle maanden volgend op de maand waarin u bent gestart met uw bedrijf uit uw eigen boekhoudprogramma uploaden. Uw bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten duidelijk zichtbaar zijn. 
 • Als u geen omzetbelasting (btw) betaalt: een pdf van uw omzet over eerste 3 volle maanden na de start van uw bedrijf uit uw eigen boekhoudprogramma. Uw bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten duidelijk zichtbaar zijn. Als u deze niet heeft, mag u ook een pdf van de jaarrekening over 2019 uploaden. 

Heeft u uw bedrijf na 30 november 2019 en uiterlijk op 29 februari 2020 voor het eerst ingeschreven? 

 • Als u omzetbelasting (btw) betaalt: pdf’s van de btw-aangiften na de dag van de start van uw bedrijf tot en met 15 maart 2020. Uw startdatum is de datum waarop u uw bedrijf voor het eerst inschreef in het Handelsregister van KVK. Als u de aangiften niet heeft, mag u ook een pdf van uw omzet na de dag van de start van uw bedrijf tot en met 15 maart 2020 uit uw eigen boekhoudprogramma uploaden. Uw bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten duidelijk zichtbaar zijn. 
 • Als u geen omzetbelasting (btw) betaalt: een pdf van de jaarrekening over 2019 en omzetgegevens uit uw eigen boekhoudprogramma van de periode na de dag van de start van uw bedrijf tot en met 15 maart februari 2020. Als u geen jaarrekening heeft over 2019, mag u ook alleen een pdf van uw omzet vanaf de start van uw bedrijf tot en met 15 maart 2020 uit uw eigen boekhoudprogramma uploaden. Uw bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten duidelijk zichtbaar zijn. Uw startdatum is de datum waarop u uw bedrijf voor het eerst inschreef in het Handelsregister van KVK. 

Heeft u uw bedrijf na 29 februari 2020 en uiterlijk op 15 maart 2020 voor het eerst ingeschreven? 

Om de minimale subsidie te ontvangen, moet u verklaren dat uw vaste lasten van januari tot en met maart 2021 minimaal € 3.000 zijn. 

De doelstelling van het UWV is dat uw aanvraag binnen 8 weken wordt behandeld en bij een positief besluit wordt u binnen 5 dagen uitbetaald. 

Wij kunnen u hier uiteraard in begeleiden, neem contact op met uw contactpersoon. 

Meer Nieuws
7 januari 2022 - Leonie van Spronsen over het ervaren van ondernemerschap. Vandaag, 7 januari 2022 is het 35 jaar geleden...
Vanwege de coronamaatregelen is de periode verlengd waarin werkgevers de belastingvrije vergoeding voor vaste...
De belastingdienst heeft aangekondigd dat in 2021, gelijk aan 2020, de WKR (werkkostenregeling) verruimd is tot 3% van de...
4 maart 2021 – Niek Timmermans, senior adviseur bij van Spronsen & Partners horeca-advies blogt over het feit dat...
Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te...
De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te...
22 februari 2021- Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met...
8 februari 2021 – Leonie van Spronsen blogt over het bijzetten van alle zeilen waartoe de horeca is gedwongen tijdens...
13 november 2020 - Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met...
14 mei 2020 – Weer een update met informatie over de maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus. Wat kunt u doen om...
9 april 2020 – Weer een update met informatie over de maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus. Wat kunt u doen om...