NOW 3.2-Vierde Periode

22 februari 2021- Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te compenseren. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.  

Na eerdere rondes NOW is er nu de vierde aanvraagperiode NOW (eerder door de overheid NOW 3.2 genoemd).   

Hoe ziet de regeling eruit in de vierde aanvraagperiode NOW:  

 • kunt tegemoetkoming aanvragen als u over 3 aaneengesloten maanden gemiddeld een omzetverlies van minimaal 20% heeft. Bij de berekening van het omzetverlies worden de TVL en andere subsidies beschouwd als omzet. 
 • De tegemoetkoming is voor een periode van 3 maanden. 
 • Heeft u tegemoetkoming ontvangen voor de derde aanvraagperiode? Dan moeten de maanden van de vierde aanvraagperiode aansluiten op de 3 maanden waarin u omzetverlies verwachtte in de derde aanvraagperiode. 
 • De tegemoetkoming is maximaal 85% van de loonkosten. 

De tegemoetkoming zal worden berekend op basis van de loonsom van juni 2020. 

Het UWV biedt een online rekenhulp om het omzetverlies over 3 maanden te berekenen. 

De volgende voorwaarden gelden: 

 • Voor welke werknemers geldt de NOW-regeling? Voor alle werknemers die op de loonlijst staan en voor wie u sociale premies betaaltHieronder vallen zowel werknemers met een vast contract, als werknemers met een flexibel contract, zoals een oproep– of nul-urencontract. 
 • De loonsom in deze periode mag maximaal 10% lager zijn dan de loonsom in juni 2020 was zonder dat dit ten koste gaat van de definitieve tegemoetkoming. 
 • Als u een werknemer ontslaat of zijn contract loopt af dan heeft u een inspanningsplicht om uw werknemer te begeleiden naar ander werk. 
 • Als u een aanvraag doet voor bedrijfseconomisch ontslag, heeft u ook de plicht dit te melden via UWV Telefoon NOW. 
 • Het maakt niet uit of u ook een tegemoetkoming heeft ontvangen voor eerdere periodes. 
 • Achteraf zal worden vastgesteld wat het exacte omzetverlies was. 
 • Als uw NOW voorschot hoger dan €100.000 is, mag er geen dividend worden uitgekeerd gedurende de periode dat u NOW ontvangt. 

Hoe vraagt u de vierde aanvraagperiode NOW aan? 

 • Vanaf 15 februari is er een formulier beschikbaar dat u moet invullen en uploaden. 

Hiervoor heeft u de volgende gegevens nodig: 

 • Uw bedrijfsgegevensnaamadres (dit moet een Nederlands adres zijn), mobiel telefoonnummer, e-mailadres, KVK-nummergegevens contactpersoon. 
 • Het loonheffingennummervoor ieder loonheffingennummer moet u een aparte aanvraag indienen
 • De 3 maanden waarover u minstens 20% omzetverlies verwacht. 
 • Het verwachte percentage omzetverlies in die periodeSchat dit percentage zo precies mogelijk in. Zo voorkomt u dat u een te hoog bedrag ontvangt en misschien later geld moet terugbetalen. 
 • Het rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder: het rekeningnummer dat de Belastingdienst gebruikt om te veel betaalde loonheffingen aan u terug te betalenEen buitenlands rekeningnummer is alleen toegestaan als dit een SEPA-rekeningnummer is. 
 • Een kopie van uw bankafschrift (scan of schermafbeelding): een afschrift van de bankrekening die we hierboven noemenRekeningnummer en naam rekeninghouder moeten goed zichtbaar zijn. 

De doelstelling van het uwv is om aanvragen binnen 2 tot 4 weken te behandelendan wordt de eerste betaling ook direct gedaan. Het totale bedrag wordt in hoeveelheden uitgekeerd. 

Wij kunnen u hier uiteraard in begeleiden, neem contact op met uw contactpersoon. 

Meer Nieuws
7 januari 2022 - Leonie van Spronsen over het ervaren van ondernemerschap. Vandaag, 7 januari 2022 is het 35 jaar geleden...
Vanwege de coronamaatregelen is de periode verlengd waarin werkgevers de belastingvrije vergoeding voor vaste...
De belastingdienst heeft aangekondigd dat in 2021, gelijk aan 2020, de WKR (werkkostenregeling) verruimd is tot 3% van de...
4 maart 2021 – Niek Timmermans, senior adviseur bij van Spronsen & Partners horeca-advies blogt over het feit dat...
Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te...
De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te...
22 februari 2021- De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers...
8 februari 2021 – Leonie van Spronsen blogt over het bijzetten van alle zeilen waartoe de horeca is gedwongen tijdens...
13 november 2020 - Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met...
14 mei 2020 – Weer een update met informatie over de maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus. Wat kunt u doen om...
9 april 2020 – Weer een update met informatie over de maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus. Wat kunt u doen om...